Dutch parliament discusses U2 ticket prices

Dutch AT5 teletext reports that Dutch Christian Democrat party (CDA)member Joop Atsma has asked the Minister of Economic Affairs and the Minister of Justice and the State Secretary of Culture to investigate the exorbitant (broker-) prices of tickets to the July 13 U2 show in Amsterdam.

According to Mr Atsma, there is rampant black market activity in the run up to major concerts. In 2000, he and Mr Paul Rosenmöller (Groen Links / Green Left party) introduced a bill against black market ticket sales, but it did not pass.

The CDA maintains that black market sales interfere with the public’s ability to attend concerts. They want to make black market sales illegal.

(via Wim)

2 thoughts on “Dutch parliament discusses U2 ticket prices

 1. DUTCH ALERT:

  Vragen van de leden Van Vroonhoven-Kok en Atsma (beiden CDA) aan de ministers van Economische Zaken en van Justitie en aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de zwarte handel in concertkaarten.

  1
  Is het u bekend dat de tickets voor het optreden van U2 in juli in Amsterdam nu al voor woekerprijzen via de zwarte handel worden verkocht?

  2
  Erkent u dat deze zwarthandel in concertkaarten geen incident is, maar gangbare praktijk?

  3
  Bent u het met ons eens dat deze zwarthandel in concertkaarten de bereikbaarheid voor het publiek van dergelijke culturele optredens beperkt en derhalve bestreden en/of voorkomen moet worden? Zo ja, op welke wijze zal u hier tegen optreden?

  4
  Herinnert u zich het initiatiefwetsvoorstel Atsma/Rosenmöller 1) dat erin voorzag om de zwarthandel in voetbalkaarten tegen te gaan? Biedt de in dit wetsvoorstel geboden systematiek in uw ogen ook aanknopingspunten om ook de zwarthandel in concertkaarten tegen te gaan?

  1) Kamerstuk 26 892

 2. DUTCH ALERT:

  Vragen van de leden Van Vroonhoven-Kok en Atsma (beiden CDA) aan de ministers van Economische Zaken en van Justitie en aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de zwarte handel in concertkaarten.

  1
  Is het u bekend dat de tickets voor het optreden van U2 in juli in Amsterdam nu al voor woekerprijzen via de zwarte handel worden verkocht?

  2
  Erkent u dat deze zwarthandel in concertkaarten geen incident is, maar gangbare praktijk?

  3
  Bent u het met ons eens dat deze zwarthandel in concertkaarten de bereikbaarheid voor het publiek van dergelijke culturele optredens beperkt en derhalve bestreden en/of voorkomen moet worden? Zo ja, op welke wijze zal u hier tegen optreden?

  4
  Herinnert u zich het initiatiefwetsvoorstel Atsma/Rosenmöller 1) dat erin voorzag om de zwarthandel in voetbalkaarten tegen te gaan? Biedt de in dit wetsvoorstel geboden systematiek in uw ogen ook aanknopingspunten om ook de zwarthandel in concertkaarten tegen te gaan?

  1) Kamerstuk 26 892

Comments are closed.